Themaoverzicht

Sociaal werk in de wijk

Hoofdthema's

De bedoeling van de transformatie in het sociale domein weerspiegelt zich in de sociale (wijk)teams die in veel gemeenten ontstaan. Professionals uit zorg en welzijn buigen zich samen over hulpvragen en bepalen welke aanpak het effectiefst is. Afhankelijk van het wijkprofiel gaat het om bijvoorbeeld sociaal werkers (opbouwwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers), wijkverpleegkundigen en Wmo-consulenten. Bij zwaardere of specialistische vragen betrekken ze relevante andere professionals bij het vinden van de juiste oplossingen. In verreweg de meeste gemeenten maken sociaal werkers deel uit van de wijkteams. Geen wonder, zij kennen van oudsher de sociale kaart van de wijk en zijn meesters in het verbinden.

Nieuwsbericht

FAQ corona en sociaal werk

Op 20 mei 2020 geplaatst door

Sociaal Werk Nederland krijgt deze periode vaak dezelfde vragen binnen. Dat is begrijpelijk, veel leden worstelen met dezelfde dilemma’s. Daarom hebben we een FAQ samengesteld. Hierin leest u de meest gestelde vragen en onze antwoorden. Dit document wordt actueel gehouden door regelmatig nieuwe vragen (en antwoorden) toe te voegen.

Blijft u met vragen zitten? Bekijk dan zeker de goede voorbeelden nieuwsbrief. Hierin staan praktische oplossingen en antwoorden op dilemma’s van andere leden. Voor antwoorden op vragen die meer gaan over arbeidszaken leest u de Q&A van Sociaal Werk Nederland die ook regelmatig wordt aangevuld.

Bijlagen

Trefwoorden: FAQ, veelgestelde vragen
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten