Themaoverzicht

Sociaal werk in de wijk

Hoofdthema's

De bedoeling van de transformatie in het sociale domein weerspiegelt zich in de sociale (wijk)teams die in veel gemeenten ontstaan. Professionals uit zorg en welzijn buigen zich samen over hulpvragen en bepalen welke aanpak het effectiefst is. Afhankelijk van het wijkprofiel gaat het om bijvoorbeeld sociaal werkers (opbouwwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers), wijkverpleegkundigen en Wmo-consulenten. Bij zwaardere of specialistische vragen betrekken ze relevante andere professionals bij het vinden van de juiste oplossingen. In verreweg de meeste gemeenten maken sociaal werkers deel uit van de wijkteams. Geen wonder, zij kennen van oudsher de sociale kaart van de wijk en zijn meesters in het verbinden.

Nieuwsbericht

Gezocht: een senior projectleider team Thuis in de wijk (Movisie)

Op 14 februari 2020 geplaatst door

Heb jij hart voor wijken waar iedereen op een prettige manier kan wonen? Ben je een ervaren projectleider? Ben jij in staat kennis en praktijk aan elkaar te verbinden? Ben je bekend met ontwikkelingen in de maatschappelijke zorg, beschermd wonen, aanpak verward gedrag en cliëntondersteuning? Dan zijn we naar jou op zoek! Movisie komt graag in contact met een senior projectleider voor het team Thuis in de wijk voor 32 uur per week.

Mensen in een kwetsbare positie verdienen een plek in onze samenleving. De buurt waarin zij wonen moet voor hen daadwerkelijk voelen als thuis. Professionals, vrijwilligers en naasten ondersteunen hen daarbij. De gemeente creëert de goede voorwaarden, maar wij weten dat nog niet alles op rolletjes loopt. Als landelijk kennisinstituut dragen we daarom bij aan lokale lerende praktijken en bevorderen dat kennis over goede aanpakken ter beschikking komt. Het doel is om te zorgen dat kwetsbare groepen zoals mensen met een ggz-achtergrond, multi-problematiek, licht verstandelijke beperking, ouderen en degenen die zich eenzaam voelen, de zorg en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben en mee kunnen doen in de samenleving. We ontwikkelen kennis in samenspraak met gemeentes, professionals en bewoners. We verspreiden de opgedane kennis zodat anderen er gebruik van kunnen maken.

Jij werkt vanuit ons team Thuis in de wijk hieraan mee vanuit de specifieke aandachtsgebieden rond de transitieopgave van de ggz, maatschappelijke zorg en opvang en aandacht voor verward gedrag. 

Ben je enthousiast geworden? Lees dan de rest van de vacaturetekst op de website van Movisie. Daar kun je ook direct solliciteren (uiterlijk 25 februari).

Bekijk de vacature

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten