Nieuwsbericht

Sociaal Werk Nederland zoekt trekker ‘inclusieve wijken’ Beter Oud

6 augustus 2019 | 1 minuut lezen

Het consortium Beter Oud waar Sociaal Werk Nederland partner van is, zoekt een trekker voor de werkgroep ‘inclusieve wijken’. Deze vertegenwoordiger en/of trekker heeft zicht op de ontwikkeling en behoefte van ouderen en vindt het een uitdaging om op nationaal niveau mee te praten over deze ontwikkeling. De werkgroep komt in overleg (maandelijks) samen in Utrecht. De vertegenwoordiger/trekker heeft kennis van de problematiek rond ouderen en heeft een beeld van de ontwikkelingen rond het programma Langer Thuis.

In het consortium Beter Oud zijn diverse organisaties vertegenwoordigd. De ambitie is samen te werken aan wonen, zorg en welzijn, de ondersteuning met en voor ouderen en het toekomstbestendig maken.

Voor 2020 is het werkplan vastgesteld. Daarin zijn twee werkgroepen een belangrijk onderdeel.
Een daarvan is de werkgroep 'bereiken en betrekken van ouderen'. De tweede werkgroep is de ‘inclusieve wijk’.


Nu ouderen en andere zorgbehoeftigen langer thuis wonen vraagt dit een herinrichten van de wijken op alle aspecten zodat ouderen ongeacht achtergrond, aandoening en mogelijkheden kunnen blijven meedoen. In de werkgroep willen we dit verder onderzoeken en verbinden met de bestaande ontwikkelingen.

Ook mobiliteit wordt als een onderdeel hierin meegenomen. Het doel van de werkgroep is om vanuit alle organisaties hierin een gezamenlijk plan te trekken.

Heb je interesse of wil je meer weten, bel of mail:

06- 512 06 509, huttinga@sociaalwerk.nl
Johan Huttinga
beleidsadviseur Ouderen en Preventie