Nieuwsbericht

Leergang gemengd wonen start op 12 september

12 juni 2019 | 1 minuut lezen

De leergang gemengd wonen is bedoeld voor deelnemers o.a.werkzaam bij Gemeentes, Woningbouwcorporaties en Zorgaanbieders.
U heeft of krijgt in de organisatie verantwoordelijkheden in beleidsvoorbereiding van, dan wel het begeleiden en/ of opzetten van een (nieuw) project gemengd wonen.
U heeft of krijgt bijvoorbeeld een rol als projectleider gemengd wonen.
U heeft de ambitie om meer te leren over het opzetten van gemengde woonprojecten.
U bent betrokken bij de uitvoering van een gemengde woonproject.

Het doel van de leergang is dat u een brede en praktijkgerichte visie op gemengd wonen ontwikkelt. De leergang biedt een combinatie van theoretische inzichten, praktijkvoorbeelden van gemengde woonprojecten en persoonlijke ontwikkeling aan. Tijdens de Leergang gemengd wonen, geven deskundigen theoretische, praktische en persoonlijke inzichten. Er is gelegenheid samen te werken aan nieuwe projecten gemengd wonen of aan verbetering van reeds bestaande projecten.

Gemengd wonen gaat over woonprojecten waar verschillende groepen doelbewust samen wonen, contact onderhouden en ook gezamenlijke activiteiten ondernemen. Al jarenlang werken wij samen met woningcorporaties om gemengde woonprojecten mogelijk te maken. Want samen ben je sterk. En dat geldt met name voor woonprojecten waar mensen die ‘een steuntje in de rug’ kunnen gebruiken samenwonen met mensen die dat steuntje graag geven.

Het kan gaan om een combinatie van reguliere huurders met ex-daklozen, studenten met jongeren die een licht verstandelijke beperking hebben, vluchtelingen met ouderen, of juist een waaier aan doelgroepen door elkaar. Samen creëren ze een sterk netwerk, altijd een ‘goede buur’ en volop sociale betrokkenheid. Dat maakt de mensen sterk en weer een volwaardig lid van de maatschappij.

Lees meer op de website van de Tussenvoorziening en de Hogeschool Utrecht project Gemengd Wonen/