Nieuwsbericht

Welstad zet jubileum luister bij

Chris Bos
16 oktober 2018 | 1 minuut lezen

Stichting Welstad in Stadskanaal bestaat deze herfst dertig jaar. Dat werd op vrijdag 21 september uitgebreid gevierd op verschillende locaties in het werkgebied. Het jubileum is aangegrepen om de waarde van sociaal werk nog eens goed onder de aandacht te brengen bij bewoners en samenwerkingspartners.

Welstad is voortgekomen uit zes afzonderlijke stichtingen en werd een van de eerste brede welzijnsorganisaties in Nederland. In de loop der jaren ontwikkelde Welstad zich tot een organisatie die diep en breed verankerd is in de samenleving. Anno 2018 gebeurt dat onder meer dankzij de buurtwerkers in de wijken en dorpen, Klik in de wijk waar mensen terecht kunnen met vragen over computers of mobiele telefoons en  het Vrijwilligerssteunpunt VIP.

Het buurtmaatschappelijk werk biedt bovendien onafhankelijke cliëntondersteuning bij vragen over zorg of over de aanvraag daarvan. Voor de jonge inwoners organiseert Stichting Welstad een apart programma in de jongerencentra binnen de gemeente Stadskanaal. ‘Onze jongerenwerkers en de jeugdmaatschappelijk werkers staan altijd voor vragen over school, thuis of wat er ook speelt, want ons doel is dat zij opgroeien tot inwoners die hun talenten benutten en actief meedraaien in de maatschappij.’

Lees ook Van Armenzorg naar welzijnswerk