Themaoverzicht

Sociaal werk in de wijk

Hoofdthema's

De bedoeling van de transformatie in het sociale domein weerspiegelt zich in de sociale (wijk)teams die in veel gemeenten ontstaan. Professionals uit zorg en welzijn buigen zich samen over hulpvragen en bepalen welke aanpak het effectiefst is. Afhankelijk van het wijkprofiel gaat het om bijvoorbeeld sociaal werkers (opbouwwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers), wijkverpleegkundigen en Wmo-consulenten. Bij zwaardere of specialistische vragen betrekken ze relevante andere professionals bij het vinden van de juiste oplossingen. In verreweg de meeste gemeenten maken sociaal werkers deel uit van de wijkteams. Geen wonder, zij kennen van oudsher de sociale kaart van de wijk en zijn meesters in het verbinden.

Nieuwsbericht

Het mooiste werk van de wereld

Op 8 mei 2017 geplaatst door
Janina van der Zande

FCB heeft op www.hetmooistewerkvandewereld.nl tools en testen verzameld om als professional in kinderopvang, jeugdzorg of sociaal werk nog beter te functioneren en slim in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Zo houden zij het mooiste werk van de wereld mooi.

Denk aan tools en testen als goed gesprekkaarten, posters, banners, het werkdrukspel en het agressiespel. Neem eens een kijkje en laat je inspireren. 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten