Themaoverzicht

Sociaal werk in de wijk

Hoofdthema's

De bedoeling van de transformatie in het sociale domein weerspiegelt zich in de sociale (wijk)teams die in veel gemeenten ontstaan. Professionals uit zorg en welzijn buigen zich samen over hulpvragen en bepalen welke aanpak het effectiefst is. Afhankelijk van het wijkprofiel gaat het om bijvoorbeeld sociaal werkers (opbouwwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers), wijkverpleegkundigen en Wmo-consulenten. Bij zwaardere of specialistische vragen betrekken ze relevante andere professionals bij het vinden van de juiste oplossingen. In verreweg de meeste gemeenten maken sociaal werkers deel uit van de wijkteams. Geen wonder, zij kennen van oudsher de sociale kaart van de wijk en zijn meesters in het verbinden.

Nieuwsbericht

Half maart: de Week van Zorg en Welzijn

Op 16 januari 2017 geplaatst door

Week 11 is niet alleen de week van de Tweede Kamerverkiezingen maar ook de Week van Zorg en Welzijn. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar voert de grootste sector van Nederland campagne onder het motto ‘Maak kennis met kunde’. Die campagne zet de schijnwerpers op de veelzijdigheid van Zorg en Welzijn, de nieuwste ontwikkelingen en vooral op de mensen die er werken.

Heel Holland zorgt
Buurtbewoners, scholieren, studenten, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers kunnen komen kijken naar het werk van de 1.2 miljoen medewerkers en 450.000 vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor hun cliënten en patiënten. De landelijke campagne wordt ondersteund door de landelijke huis-aan-huiskrant ‘Zorg en Welzijn Special’, het televisieprogramma ‘Heel Holland zorgt’ en een radio- en socialmediacampagne.

Ambassadeur Maarten van der Weijden
Zwemmer Maarten van der Weijden, in 2008 winnaar van olympisch goud, fungeert als ambassadeur van dit jaarlijkse evenement. Hij kent de zorg uit eigen ervaring: “Ik ben heel dankbaar voor de zorg die ik heb gehad in de tijd dat ik leukemie had. Ik was in goede handen en dat gaf mij vertrouwen in mijn herstelproces.”

Dag van de Sociaal Werker
De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van een samenwerkingsverband van 14 regionale werkgeversorganisaties. Ze werken samen in de Stichting RegioPlus die de Week van Zorg en Welzijn coördineert. Ook diverse sociaalwerkorganisaties zullen op enig moment in die week bezoekers verwelkomen.

Midden in die week valt bovendien de Dag van de Sociaal Werker, waarop bekend wordt wie de Sociaal Werker van 2017 wordt. Die verkiezing is een initiatief van FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en Sociaal Werk Nederland.
Meer informatie? Kijk op www.weekvanzorgenwelzijn.nl.
En in de bijlage een overzicht van de campagne.
 

Bron: Rehio+
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten