Themaoverzicht

Sociaal werk in de wijk

Hoofdthema's

De bedoeling van de transformatie in het sociale domein weerspiegelt zich in de sociale (wijk)teams die in veel gemeenten ontstaan. Professionals uit zorg en welzijn buigen zich samen over hulpvragen en bepalen welke aanpak het effectiefst is. Afhankelijk van het wijkprofiel gaat het om bijvoorbeeld sociaal werkers (opbouwwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers), wijkverpleegkundigen en Wmo-consulenten. Bij zwaardere of specialistische vragen betrekken ze relevante andere professionals bij het vinden van de juiste oplossingen. In verreweg de meeste gemeenten maken sociaal werkers deel uit van de wijkteams. Geen wonder, zij kennen van oudsher de sociale kaart van de wijk en zijn meesters in het verbinden.

Activiteit

ZorgSaamWonen congres

25 november
Tijd: 09:30 tot 16:45
Type: Congres

Onderstaand meer informatie over het nieuwe initiatief ZorgSaamWonen, iets wat we u niet willen onthouden. Op 25 november vindt voor de eerste keer in Theater Zuidplein in Rotterdam het landelijke ZorgSaamWonen Congres plaats. Het congres beoogt het fysieke en sociale domein met elkaar te verbinden, informatie uit te delen en elkaar te activeren om gezamenlijk vervolgstappen te zetten. Zowel doelgroepen die zich nadrukkelijk bezighouden met het ontwerp, bouw, ontwikkeling en inrichting van het fysieke domein áls doelgroepen die actief zijn in het sociale domein, zijn aanwezig.

Yvonne Witter en Daniëlle Harkes, initiatiefnemers van Bouwstenen voor de Toekomst, zijn samen met Acquire Publishing organisatoren van het ZorgSaamWonen Congres op 25 november. Gastheer van dit unieke congres is de gemeente Rotterdam, een stad die ook in wonen, zorg en welzijn de handen uit de mouwen steekt.

Dit congres is ook erg interessant voor u, vandaar dat we u hierover via deze e-mail informeren! Aangezien u al eerder heeft deelgenomen (of gaat deelnemen) aan de masterclass Bouwstenen voor de Toekomst krijgt u 50 euro korting op een toegangskaart. Gebruik bij aanmelden de actiecode: BVTM19

Wij ontmoeten u graag op 25 november in Rotterdam.

Trefwoorden: congres, wonen, zorg
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten