Themaoverzicht

Sociaal werk in de wijk

Hoofdthema's

De bedoeling van de transformatie in het sociale domein weerspiegelt zich in de sociale (wijk)teams die in veel gemeenten ontstaan. Professionals uit zorg en welzijn buigen zich samen over hulpvragen en bepalen welke aanpak het effectiefst is. Afhankelijk van het wijkprofiel gaat het om bijvoorbeeld sociaal werkers (opbouwwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers), wijkverpleegkundigen en Wmo-consulenten. Bij zwaardere of specialistische vragen betrekken ze relevante andere professionals bij het vinden van de juiste oplossingen. In verreweg de meeste gemeenten maken sociaal werkers deel uit van de wijkteams. Geen wonder, zij kennen van oudsher de sociale kaart van de wijk en zijn meesters in het verbinden.

Activiteit

Jaarcongres Eenzaamheid

23 januari
Locatie: ReeHorst Ede
Tijd: 10:00 tot 17:00
Type: Congres

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Niet alleen ouderen, maar ook mensen op jongere leeftijd en beperkten ondervinden hier de negatieve gevolgen van. Tijdens het Jaarcongres Eenzaamheid leer je van eenzaamheidsexperts zoals prof. dr. Manu Keirse hoe je nu daadwerkelijk een verbetering in levensperspectief kan bieden aan mensen die te maken hebben met eenzaamheid.

Op de volgende vragen krijg je antwoord:

  • Hoe herken je onzichtbare eenzaamheid bij verschillende (leeftijds)groepen?
  • Welke praktische handvatten kun je gebruiken voor de aanpak van eenzaamheid?
  • Hoe kun je begeleiding en ondersteuning bieden bij eenzaamheid door rouw en verlies?

Ben jij er ook bij?
Op 23 januari ga je samen met collega’s uit het sociaal domein aan de slag met verschillende casussen en praktijkvoorbeelden. Ontdek hoe je eenzaamheid tijdig kunt signaleren en krijg handvatten om diverse doelgroepen uit hun isolement te halen. 

Maak deze maand nog gebruik van het vroegboektarief! Meld je nog voor 1 november dit jaar aan en mis de €50,- korting niet!

 

Trefwoorden: congres, eenzaamheid
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten