Nieuwsbericht

Werken in de wijk met mensen met een beperking: tools

Nienke Kuyvenhoven
24 mei 2018 | 1 minuut lezen

De zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking is flink veranderd de afgelopen jaren. Dat merk je in je werk als professional. Waar loop jij tegenaan in het contact met mensen met een beperking? Hoe kun je hierin beter samenwerken en wie heb je daarvoor nodig?

Ondersteuning in beweging
Vernieuwen is goed, maar ook lastig als veranderingen ingrijpend zijn. Om een verandering door te voeren heb je elkaar nodig. Binnen dit thema vind je antwoorden op je vragen over werken in de wijk met mensen met een beperking. Ook beschrijven we een aantal tools om beter met elkaar samen te werken in de wijk. Zowel wijkprofessionals zoals sociaal werkers, als begeleiders in de gehandicaptenzorg kunnen van elkaar leren.

Tools
Vilans heeft bruikbare kennisproducten voor 'wijkprofessionals aan zet' en 'begeleiders in de gehandicaptenzorg' verzameld op hun kennisplein. De tools moeten een bijdrage leveren aan een betere onderlinge samenwerking tussen zorgprofessionals in de wijk én begeleiders in de gehandicaptenzorg. Daarbij is een terugkerend thema inclusie.

Ken jij handige tools om tot een betere samenwerking te komen op zowel lokaal als landelijk vlak? Laat het Vilans weten: Marjan Hurkmans m.hurkmans@vilans.nl , (030) 789 25 40 / (06) 2281 0685.