Nieuwsbericht

Vliegende brigade en subsidies voor aanpak mensen met verward gedrag

Nienke Kuyvenhoven
15 mei 2018 | 1 minuut lezen

Werkt u met uw partners aan een goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag, maar komt u er alleen niet uit? Schakel dan met behulp van subsidievoucher een expert in van de Vliegende Brigade +.

Experts van Vliegende Brigade
De Vliegende Brigade + bestaat uit een team van experts (en organisaties) met kennis van onderdelen of bouwstenen van de aanpak voor mensen met verward gedrag. U kunt laagdrempelig een aanvraag indienen voor een voucher van maximaal € 10.000,- waarmee u een expert van de Vliegende Brigade + kunt bekostigen. In totaal is € 1.000.000,- beschikbaar gesteld voor de vouchers van de Vliegende Brigade +. 

Voor het aanvragen van een voucher: klik hier

Subsidie voor uw lokale/regionale aanpak
Gemeenten en hun uitvoeringspartners kunnen subsidie aanvragen bij ZonMw voor het opzetten en/of de organisatie van integrale zorg en ondersteuning voor mensen met verward gedrag (jongeren of volwassenen). Samenwerking tussen zorgverzekeraars en gemeenten staat centraal. Er zijn zowel startsubsidies als uitvoeringssubsidies beschikbaar.

De subsidie die aangevraagd kan worden bedraagt maximaal €20.000 voor een startsubsidie en €100.000 voor een uitvoeringssubsidie. De eerstvolgende deadline is op 31 mei 2018 om 14.00 uur.

Klik hier voor meer informatie.