Nieuwsbericht

Onderzoek maatschappelijk rendement Alifa toont opbrengst sociaal werk

Op 19 juni 2017 geplaatst door
Janina van der Zande

Alifa heeft het ‘Onderzoek naar het maatschappelijk rendement van het Vrijwilligershuis’ aan de gemeente aangeboden. Hiermee zegt Alifa tegen de gemeente: zie hoe goed jullie je geld besteden door in sociaal werk te investeren. Dankzij de activiteiten in het Vrijwilligershuis zijn deelnemers fysiek en mentaal gezonder, zijn zij beter geintegreerd in de samenleving, hebben een sociaal netwerk opgebouwd, hebben hun financien beter op orde etcetera.

Alifa gelooft in de eigen kracht van iedereen, want meer grip op je eigen leven leidt tot meer wel-zijn en geluk. Nu heeft Alifa laten onderzoeken of deze effecten ook aantoonbaar zijn. BMC heeft in dit onderzoek 5 casussen onderzocht en zo een inschatting gemaakt wat de opbrengsten voor de gemeenschap en de besparingen voor de gemeente zijn.  

Alifa heeft dit onderzoek laten uitvoeren omdat zij graag zowel intern als met de gemeente het gesprek aan wil over het maatschappelijk rendement van het werk. “Voor ons is het ‘gewoon’ een mooi resultaat, als een deelnemer na vele jaren zijn scootmobiel niet meer nodig heeft. Dankzij deze meetlat worden ook onze eigen ogen geopend. Zo effectief is dus ons werk” aldus Dimie Blanken, opbouwwerker bij het Vrijwilligershuis, voorheen bekend als ‘Power’, in Twekkelerveld.

Met dit rapport in de hand wil Alifa op een andere manier het gesprek voeren over welzijnswerk. Riny Coenders, bestuurder van Alifa: “We hebben hier een geweldige methode in handen om na te denken over de effectiviteit en efficiency van ons werk. Ons werk koste de gemeente geld, maar levert de gemeenschap een enorm rendement, zowel in wel-zijn en geluk als in financiele besparingen voor bijvoorbeeld zorg.”

Bron: persbericht Alifa
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten