Themaoverzicht

Sociaal werk (algemeen)

Werkvelden Sociaal werk

Het Sociaal Werk is druk aan het vernieuwen. Inmiddels is immers duidelijk geworden dat de Wmo slechts de opmaat was voor nog veel ingrijpendere stelselherzieningen. De kern daarvan: kwetsbare mensen leren om (weer) op eigen benen te staan.
Van sociaal werkers wordt hierbij veel verwacht: duurzame oplossingen en methodieken om die ommekeer uitvoerbaar te maken. Daarvoor is nodig dat zorg, onderwijs, wonen, welzijn en werk in het lokale veld nauw samenwerken.
Sociaal werkers zijn daarbij de verbindende én beslissende factor. Hun grootste kwaliteit is dat ze talloze mensen laten ontdekken hoe ze kunnen meedoen in de samenleving. Dat is prettig voor die mensen zélf en het bespaart de schatkist jaarlijks miljoenen. Sociaal Werk doet ertoe! 

Nieuwsbericht

Het mooiste werk van de wereld

Op 8 mei 2017 geplaatst door
Janina van der Zande

FCB heeft op www.hetmooistewerkvandewereld.nl tools en testen verzameld om als professional in kinderopvang, jeugdzorg of sociaal werk nog beter te functioneren en slim in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Zo houden zij het mooiste werk van de wereld mooi.

Denk aan tools en testen als goed gesprekkaarten, posters, banners, het werkdrukspel en het agressiespel. Neem eens een kijkje en laat je inspireren. 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Sociaal werk (algemeen)
Ik wil delen
Home
Over ons
Profilering en Strategie
Wat we doenOnze leden in kaart
Voor Leden
Contact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten