Themaoverzicht

Sociaal werk (algemeen)

Werkvelden Sociaal werk

Het Sociaal Werk is druk aan het vernieuwen. Inmiddels is immers duidelijk geworden dat de Wmo slechts de opmaat was voor nog veel ingrijpendere stelselherzieningen. De kern daarvan: kwetsbare mensen leren om (weer) op eigen benen te staan.
Van sociaal werkers wordt hierbij veel verwacht: duurzame oplossingen en methodieken om die ommekeer uitvoerbaar te maken. Daarvoor is nodig dat zorg, onderwijs, wonen, welzijn en werk in het lokale veld nauw samenwerken.
Sociaal werkers zijn daarbij de verbindende én beslissende factor. Hun grootste kwaliteit is dat ze talloze mensen laten ontdekken hoe ze kunnen meedoen in de samenleving. Dat is prettig voor die mensen zélf en het bespaart de schatkist jaarlijks miljoenen. Sociaal Werk doet ertoe! 

Nieuwsbericht

Filmpje over ondersteuning bij belasting- en toeslagzaken

Op 16 maart 2017 geplaatst door

De samenleving digitaliseert. De Belastingdienst ook. Sociaal werk helpt mensen die vastlopen. Die boodschap vertelt de Belastingdienst nu ook zelf. Uw sociaalwerkorganisatie kan dit filmpje ter informatie op de eigen website opnemen.

Voor veel mensen is het digitaal regelen van hun belasting- en toeslagzaken best lastig. Voor deze mensen, die zich echt niet kunnen redden, bieden maatschappelijke organisaties in de eigen buurt hulp.
Dat doen bijvoorbeeld de formulierenbrigades van Humanitas, Leger des Heils en al die ouderen- en andere maatschappelijke organisaties en het sociaal werk dat ook schuldhulp biedt en sociaalraadsliedenwerk; en dat met de vele vrijwilligers.

In deze video laat de Belastingdienst zien hoe maatschappelijke organisaties in je buurt kunnen helpen. Sociaalwerkorganisatie Minters, lid van Sociaal Werk Nederland, heeft aan deze video meegewerkt. Andere sociaalwerkorganisaties kunnen de video uploaden en embedden op hun website. 

Sociaal Werk Nederland denkt mee met mogelijkheden om vanuit de Belastingdienst te wijzen op hulpvragen in je buurt als je zelf moeite hebt met digitaal invullen van formuleiren en de Digi-D.

De Belastingdienst heeft een speciale website ontwikkeld voor helpers van de mensen die zich\zelf niet kunnen redden. Zie de website Kennisnetwerk. En er is door de Belastingdienst een animatie gemaakt. 

 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie: Community manager
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Sociaal werk (algemeen)
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordOnze ESF-subsidiePrivacy Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten