Themaoverzicht

Sociaal werk (algemeen)

Werkvelden Sociaal werk

Het Sociaal Werk is druk aan het vernieuwen. Inmiddels is immers duidelijk geworden dat de Wmo slechts de opmaat was voor nog veel ingrijpendere stelselherzieningen. De kern daarvan: kwetsbare mensen leren om (weer) op eigen benen te staan.
Van sociaal werkers wordt hierbij veel verwacht: duurzame oplossingen en methodieken om die ommekeer uitvoerbaar te maken. Daarvoor is nodig dat zorg, onderwijs, wonen, welzijn en werk in het lokale veld nauw samenwerken.
Sociaal werkers zijn daarbij de verbindende én beslissende factor. Hun grootste kwaliteit is dat ze talloze mensen laten ontdekken hoe ze kunnen meedoen in de samenleving. Dat is prettig voor die mensen zélf en het bespaart de schatkist jaarlijks miljoenen. Sociaal Werk doet ertoe! 

Goed voorbeeld

Documentaire Zelfregiecentrum Weert

In Weert staat een bijzonder zorgcentrum. Deze documentaire laat een mooi beeld zien hoe de bezoekers zo laagdrempelig mogelijk welkom worden geheten en medewerkers en bezoekers samen het centrum runnen en activiteiten organiseren.

De medewerkers zijn op zoek naar waar mensen blij van worden, wat hun talenten zijn in plaats van de focus op hun kwetsbaarheden. In de documentaire meer over hoe het ZRC is ontstaan en hoe bezoekers en medewerkers hier met veel plezier komen en werken.

Details

Geplaatst op: 12 februari 2018 - 11:15
Geplaatst door:
Trefwoorden: Weert, ZRC
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Sociaal werk (algemeen)
Ik wil delen
Home
Over ons
Profilering en Strategie
Wat we doenOnze leden in kaart
Voor Leden
Contact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten