Nieuwsbericht

Staatsecretaris Bas van 't Wout verstuurt Kamerbrief wet vereenvoudiging Beslagvrije Voet

9 december 2020 | 1 minuut lezen

Op 1 januari 2021 treedt de wet vereenvoudiging beslagvrije voet in werking. De beslagvrije voet is het deel van het inkomen waar geen beslag op mag worden gelegd door schuldeisers. Dit zorgt ervoor dat mensen met schulden die te maken krijgen met beslaglegging op hun inkomen altijd een minimum bedrag overhouden om van te leven. 

Overgangstermijn
Een aantal organisaties zal gebruik maken van een overgangstermijn, omdat zij iets meer tijd nodig hebben om aan te sluiten op de rekentool die is ontwikkeld om de beslagvrije voet te berekenen. Uiterlijk op 1 juli 2021 zal de wet bij alle betrokken partijen volledig in werking zijn getreden.

Gelijk met de invoering van de wet komt het burgerportaal Uw beslagvrije voet beschikbaar. Via deze website kunnen burgers en hun hulpverleners snel en makkelijk informatie vinden en de beslagvrije voet controleren. Ook krijgen burgers één centraal aanspreekpunt, de coördinerend deurwaarder, wanneer zij te maken hebben met meerdere loonbeslagen. Het hele bericht van de rijksoverheid vindt u hier. 

Hier vindt u de kamerbrief van staatssecretaris Bas van t Wout over de Beslagvrije voet.