Nieuwsbericht

Schouders Eronder - Geldzorgen bij mensen in kwetsbare posities. Wie helpt míj als ik het niet (meer) weet?

12 november 2021 | 1 minuut lezen

Schouders Eronder is een samenwerkingsverband tussen Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG

Op 6 december, een rijke vak-update met de meest actuele informatie, uitwisseling en aanpakken!

Tijdens de praktijkdag ‘Geldzorgen bij mensen in kwetsbare posities’ gaan we in gesprek met vakgenoten, experts en uitvoerders hoe wij mensen in kwetsbare posities met geldzorgen en schulden beter kunnen ondersteunen en versterken in hun zoektocht naar hulp. Hoe komt het dat zij tussen wal en schip vallen? Waar lopen zij tegen aan en welke rol spelen we hier samen in? 

Zijn wij onszelf voldoende bewust van mechanismen en patronen in ons beleid en werkprocessen waardoor bepaalde groepen (onbedoeld en onbewust) niet worden geholpen? Hoe maken wij de financiële hulpverlening meer inclusief? 

Voor wie?
Van ervaringsdeskundigen, sleutelpersonen, vrijwilligers tot professionals in de schuldhulpketen in het private en het publieke domein. 
Deelname is gratis en online. Meer informatie en aanmelden

Ochtendprogramma
Dagvoorzitter Sandy Nijhuis gaat in gesprek met bestuurders, experts, onderzoekers en professionals waarom het ons onvoldoende lukt om geldzorgen en geldproblemen bij mensen in kwetsbare posities op tijd te signaleren en ze te helpen? Welke uitsluitingsmechanismen zijn er ingeslopen waar we ons onvoldoende bewust van zijn? We presenteren cijfers en belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen. De ochtend sluiten we af met een masterclass over geldzorgen bij mensen in kwetsbare posities. 

Middagprogramma
De middag bestaat uit meerdere vakimpuls-sessie van elk 30 minuten. Welke factoren maken dat mensen in kwetsbare posities lastiger gebruik kunnen maken van ons reguliere hulpaanbod? Wat kunnen we doen om ons hulpaanbod meer toegankelijk te maken? Binnen de vakimpuls-sessies worden ervaringen gedeeld van professionals en vrijwilligers die dagelijks mensen in kwetsbare posities ondersteunen bij geldzorgen en schulden. 

Meer informatie over dit programma waar je blij van wordt, en de aanmeldlink vind je hier.