Themaoverzicht

Sociaal raadsliedenwerk srw

Werkvelden sociaal werk

De samenleving wordt nog steeds complexer. Tegelijkertijd verwacht de overheid van de burger meer zelfredzaamheid en meer kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Ondertussen groeit de groep van kwetsbare mensen die van die regelingen en voorzieningen afhankelijk zijn. Zij zijn vaak aangewezen op een minimaal inkomen en zijn daarvoor bovendien afhankelijk van verschillende bronnen, met ieder hun eigen regels en voorwaarden. Sociaal raadslieden helpen deze burgers op een laagdrempelige manier met informatie, ondersteuning en gerichte adviezen. Hun werk is een onderdeel van het brede sociale werk, maar vraagt ook om specialistische sociaaljuridische kennis en vaardigheden.

Eric van der Burg
voorzitter LOSR

 

 

Nieuwsbericht

Bel jij de Nationale Ombudsman weleens?

Op 17 augustus 2020 geplaatst door

Mensen met onvrede of klachten op de juiste manier helpen. Dat hoort bij een goede dienstverlening. De Nationale ombudsman wil overheden hierbij inspiratie en houvast geven. Zodat zij zélf burgers goed op weg kunnen helpen. Professionals die burgers bijstaan wanneer zij in de knel komen, zoals sociaal raadslieden, huisartsen, maar ook wijkagenten, kunnen direct bellen met de Nationale ombudsman via (070) 3563 550

Op deze pagina van de website van de Nationale ombudsman vind je tips en interviews. Je vindt hier ook een interview met Ernst Radius, adviseur van Sociaal Werk Nederland. 

Bron: Nationale Ombudsman
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten