Themaoverzicht

Sociaal raadsliedenwerk srw

Werkvelden sociaal werk

De samenleving wordt nog steeds complexer. Tegelijkertijd verwacht de overheid van de burger meer zelfredzaamheid en meer kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Ondertussen groeit de groep van kwetsbare mensen die van die regelingen en voorzieningen afhankelijk zijn. Zij zijn vaak aangewezen op een minimaal inkomen en zijn daarvoor bovendien afhankelijk van verschillende bronnen, met ieder hun eigen regels en voorwaarden. Sociaal raadslieden helpen deze burgers op een laagdrempelige manier met informatie, ondersteuning en gerichte adviezen. Hun werk is een onderdeel van het brede sociale werk, maar vraagt ook om specialistische sociaaljuridische kennis en vaardigheden.

Eric van der Burg
voorzitter LOSR

 

 

Nieuwsbericht

Start proefprocedure LOSR tegen GGN

Op 21 juli 2020 geplaatst door

De Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR) start een proefprocedure tegen GGN. Eerder gaf de rechter de sociaal raadlieden al gelijk in een eerdere zaak. GGN had toen onterecht kosten in rekening gebracht. Toen bleek dat in totaal 34.000 burgers samen vijf miljoen terugvragen. Om dit geld terug te krijgen start de LOSR nu dus een proefprocedure. Lees hier eerdere berichtgeving

De LOSR is voor de proefprocedure op zoek naar mensen met een compleet dossier, die aan alle voorwaarden voldoen. Bent u bewindvoerder en wilt u meedoen aan de procedure? Check dan eerst even of uw cliënt aan alle voorwaarden voldoet:

  • Betrokkene heeft een premieachterstand gehad bij Menzis, CZ of Zilveren Kruis in 2016, 2017 of 2018.
  • GGN heeft een oproep overhandigd om voor e-Court te verschijnen. 
  • Betrokkene heeft een minimuminkomen.
  • Alle papieren zijn nog aanwezig.
  • De premieachterstand is inmiddels betaald.

Bekijk de website www.geefmijn160euroterug.nl voor meer informatie.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten