Themaoverzicht

Sociaal raadsliedenwerk srw

Werkvelden sociaal werk

De samenleving wordt nog steeds complexer. Tegelijkertijd verwacht de overheid van de burger meer zelfredzaamheid en meer kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Ondertussen groeit de groep van kwetsbare mensen die van die regelingen en voorzieningen afhankelijk zijn. Zij zijn vaak aangewezen op een minimaal inkomen en zijn daarvoor bovendien afhankelijk van verschillende bronnen, met ieder hun eigen regels en voorwaarden. Sociaal raadslieden helpen deze burgers op een laagdrempelige manier met informatie, ondersteuning en gerichte adviezen. Hun werk is een onderdeel van het brede sociale werk, maar vraagt ook om specialistische sociaaljuridische kennis en vaardigheden.

Eric van der Burg
voorzitter LOSR

 

 

Nieuwsbericht

Aanmelden verkiezing Schuldhulpverlener van het jaar 2020

Op 25 juni 2020 geplaatst door

Na de edities van 2018 (Anya Wiersma, de Tussenvoorziening) en 2019 (Ilona van Beusekom, Sociale Dienst Drechtsteden) gaan we voor de derde keer op zoek naar de Schuldhulpverlener van het jaar. Hoe werkt het? Hier vind je de selectiecriteria. 

Wil je zelf meedoen of iemand anders opgeven voor de verkiezing Schuldhulpverlener van het Jaar 2020? Goed voor het vak en goed voor jou! Meedoen kan op verschillende manieren. Dit is hoe het werkt: 

Meld je iemand anders aan?
Vul het veld hieronder in. Vertel zo duidelijk mogelijk waarom je deze persoon kandideert. Is hij/zij innovatief, een doorzetter, altijd positief gestemd over kansen van hulpvragers, een sterke verbinder? Of bewonder je deze persoon vanwege zijn/haar visie op hoe schulden kunnen worden aangepakt of de manier waarop hij/zij omgaat met nieuwe mogelijkheden en zijn/haar gedrevenheid?

We willen het graag weten, want dat helpt ons een goede selectie te maken uit de inzendingen.

Meld je jezelf aan?
Vul het veld hieronder in en spreek op je telefoon een videoboodschap in van maximaal 2 minuten. Verstuur die via Whatsapp (naar Auke Schouwstra, NVVK, 06-51242261. Let op: stuur ook een Whatsapp-berichtje met je naam, zodat we weten wie het filmpje heeft gestuurd. Je kunt het filmpje ook via WeTransfer sturen naar J.vanhorn@schouderseronder.nl

Vertel wat jouw werkstijl kenmerkt, aan de hand van de beschrijving hierboven.

Tips voor het opnemen van een filmpje

  • Bedenk van te voren wat je wilt vertellen en verdeel je verhaal op in kleinere blokken
  • Maak het filmpje niet langer dan 2 minuten
  • Praat duidelijk en niet te snel
  • Hou je camera horizontaal, liggend dus. Dat geeft een mooier en breder beeld.

Lees de selectiecriteria

Inzendingen
Tot uiterlijk 18 augustus 10.00 uur kun je je bijdrage insturen.

En hier vind je de boven genoemde velden en het aanmeldformulier.

Bron: Schouders Eronder
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten