Nieuwsbericht

Automatisch uitstel belastingaangifte voor mensen met DigiD-machtigingscode

28 april 2020 | 1 minuut lezen

Het zijn bijzondere tijden, voor ons allemaal. Ondanks alles hebben miljoenen burgers en ondernemers hun aangifte al gedaan en dat is fijn. Maar door de coronacrisis kan mogelijk niet iedereen dit op tijd doen.  

Automatisch uitstel
Elk jaar helpen maatschappelijk dienstverleners mensen bij het doen van aangifte. De mensen die zij helpen, hebben een DigiD-machtigingscode: een code die de hulpverlener machtigt om namens hen aangifte te doen.

De hulp bij aangifte kon door de coronacrisis op veel plekken niet doorgaan. We begrijpen dat het voor mensen die hier normaal gesproken gebruik van maken moeilijk is om de aangifte (op tijd) te doen. Daarom krijgen mensen die een DigiD-machtigingscode hebben én nog geen aangifte hebben gedaan automatisch uitstel tot 1 september 2020. Zij hoeven hier zelf niets voor te doen. In mei ontvangen zij bericht van ons. In de bijlage vindt u deze brief.

Uitzonderingen
Dit automatisch uitstel geldt niet voor:

· ondernemers;
· mensen die al uitstel hebben aangevraagd;
· mensen die al aangifte hebben gedaan;
· mensen die geen uitnodiging tot het doen van aangifte hebben gekregen.

Kijk op belastingdienst.nl/aangifte voor meer informatie.

Zelf uitstel aanvragen 
Tot 1 mei is het mogelijk om aangifte te doen. Lukt het niet om dit samen met of namens uw cliënt op tijd te doen? En krijgt uw cliënt geen automatisch uitstel? Dan moet uw cliënt voor 1 mei zelf uitstel aanvragen op Mijn Belastingdienst of via de BelastingTelefoon. U leest hier hoe dat werkt.
Hebt u vragen? Stuur dan een e-mail naar maatschappelijkdienstverleners@belastingdienst.nl of neem contact op met uw relatiebeheerder.

(Zie het bijgevoegde bestand: brief uitstel def.docx)