Themaoverzicht

Sociaal raadsliedenwerk srw

Werkvelden sociaal werk

De samenleving wordt nog steeds complexer. Tegelijkertijd verwacht de overheid van de burger meer zelfredzaamheid en meer kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Ondertussen groeit de groep van kwetsbare mensen die van die regelingen en voorzieningen afhankelijk zijn. Zij zijn vaak aangewezen op een minimaal inkomen en zijn daarvoor bovendien afhankelijk van verschillende bronnen, met ieder hun eigen regels en voorwaarden. Sociaal raadslieden helpen deze burgers op een laagdrempelige manier met informatie, ondersteuning en gerichte adviezen. Hun werk is een onderdeel van het brede sociale werk, maar vraagt ook om specialistische sociaaljuridische kennis en vaardigheden.

Eric van der Burg
voorzitter LOSR

 

 

Nieuwsbericht

Automatisch uitstel belastingaangifte voor mensen met DigiD-machtigingscode

Op 28 april 2020 geplaatst door

Het zijn bijzondere tijden, voor ons allemaal. Ondanks alles hebben miljoenen burgers en ondernemers hun aangifte al gedaan en dat is fijn. Maar door de coronacrisis kan mogelijk niet iedereen dit op tijd doen.  

Automatisch uitstel
Elk jaar helpen maatschappelijk dienstverleners mensen bij het doen van aangifte. De mensen die zij helpen, hebben een DigiD-machtigingscode: een code die de hulpverlener machtigt om namens hen aangifte te doen.

De hulp bij aangifte kon door de coronacrisis op veel plekken niet doorgaan. We begrijpen dat het voor mensen die hier normaal gesproken gebruik van maken moeilijk is om de aangifte (op tijd) te doen. Daarom krijgen mensen die een DigiD-machtigingscode hebben én nog geen aangifte hebben gedaan automatisch uitstel tot 1 september 2020. Zij hoeven hier zelf niets voor te doen. In mei ontvangen zij bericht van ons. In de bijlage vindt u deze brief.

Uitzonderingen
Dit automatisch uitstel geldt niet voor:

· ondernemers;
· mensen die al uitstel hebben aangevraagd;
· mensen die al aangifte hebben gedaan;
· mensen die geen uitnodiging tot het doen van aangifte hebben gekregen.

Kijk op belastingdienst.nl/aangifte voor meer informatie.

Zelf uitstel aanvragen 
Tot 1 mei is het mogelijk om aangifte te doen. Lukt het niet om dit samen met of namens uw cliënt op tijd te doen? En krijgt uw cliënt geen automatisch uitstel? Dan moet uw cliënt voor 1 mei zelf uitstel aanvragen op Mijn Belastingdienst of via de BelastingTelefoon. U leest hier hoe dat werkt.
Hebt u vragen? Stuur dan een e-mail naar maatschappelijkdienstverleners@belastingdienst.nl of neem contact op met uw relatiebeheerder.

(Zie het bijgevoegde bestand: brief uitstel def.docx)
 

Bron: belastingdienst
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten