Nieuwsbericht

Movisie dossier: "Wat werkt bij de aanpak van armoede en schulden"

Denise van Bemmel
19 maart 2020 | 1 minuut lezen

In het dossier 'Wat werkt bij de aanpak van armoede en schulden' beschrijft Movisie welke werkzame elementen professionals kunnen inzetten om personen met financiële problemen te ondersteunen.

Hardnekkige problemen

Armoede en schulden zijn hardnekkige problemen, met vaak een structureel karakter. Dat betekent dat individuen of huishoudens die ermee te maken krijgen daar veelal langdurig de consequenties van ondervinden. Veel mensen die in armoede leven of schulden hebben, hebben behalve met een financieel probleem vaak ook te maken met andere problemen, die elkaar wederzijds beïnvloeden. Zo kan een slechte gezondheid er bijvoorbeeld voor zorgen dat het moeilijk is om werk te behouden. Geldnood die daar het gevolg van is, kan stress opleveren, wat weer een negatieve invloed heeft op de gezondheid.

Actueel en praktisch

Het dossier biedt informatie over de meest actuele cijfers en feiten, en geeft inzicht in wat werkt bij de aanpak van armoedeproblematiek en schuldhulpverlening in de praktijk. Het geeft professionals handvatten om zelf in de praktijk met deze problematiek aan de slag te gaan.

 

Bron: Movisie.nl