Themaoverzicht

Sociaal raadsliedenwerk srw

Werkvelden sociaal werk

De samenleving wordt nog steeds complexer. Tegelijkertijd verwacht de overheid van de burger meer zelfredzaamheid en meer kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Ondertussen groeit de groep van kwetsbare mensen die van die regelingen en voorzieningen afhankelijk zijn. Zij zijn vaak aangewezen op een minimaal inkomen en zijn daarvoor bovendien afhankelijk van verschillende bronnen, met ieder hun eigen regels en voorwaarden. Sociaal raadslieden helpen deze burgers op een laagdrempelige manier met informatie, ondersteuning en gerichte adviezen. Hun werk is een onderdeel van het brede sociale werk, maar vraagt ook om specialistische sociaaljuridische kennis en vaardigheden.

Eric van der Burg
voorzitter LOSR

 

 

Nieuwsbericht

Schouders Eronder krant #3

Op 29 januari 2020 geplaatst door

Iemand voor de tweede keer in een schuldhulpverleningstraject krijgen? Dat lijkt een onmogelijke opgave. Maar Ilona van Beusekom zoekt naar mogelijkheden in plaats van halt te houden bij de onmogelijkheden, schreef de jury bij de selectie tot Schuldhulpverlener van het Jaar. Haar aanpak: intensieve samenwerking met ketenpartners en kijken naar de mens achter de aanvrager. Lees dit inspirerende artikel in de Schouders Eronder krant #3.

In deze krant vind je weer volop artikelen en inspiratie om jezelf als professional verder te ontwikkelen. Schouders Eronder wil het vakmanschap in de schuldhulpverlening stimuleren, en dat doen we vooral door de verbinding op te zoeken. 

Zo schrijft programmamanager Julia den Hartogh in haar column: Er is veel gaande in ons vakgebied. De klant verandert, de omgeving en wetten veranderen, agenda’s veranderen. De opgave verandert wat mij betreft niet. Vakmanschap, het verlenen van goede schuldhulpverlening. Daar staan we met elkaar voor aan de lat. En vanwege al die veranderingen zijn we dus nooit uitgeleerd.

Verder in de Schouders Eronder krant

  • Ilona van Beusekom, Schuldhulpverlener van het Jaar 2019: ‘Iedereen verdient een tweede kans’
  • Voormalig ondernemer is nu ervaringsdeskundige: 'Ondernemers met schulden stuiten te vaak op dichte deuren'
  • Schuldenwijzer geeft inzicht
  • Eerste Hulp bij Geldzaken helpt Den Bosch verder
  • Leergang Expert Schuldhulpverlener op masterniveau
  • Schuldhulpverlening voor beschermd wonen

Kortom, de Schouders Eronder krant is er voor iedereen die werkzaam is op binnen de schuldhulpverlening. 

Bron: Schouders Eronder
Trefwoorden: krant, schouderseronder
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten