Themaoverzicht

Sociaal raadsliedenwerk srw

Werkvelden sociaal werk

De samenleving wordt nog steeds complexer. Tegelijkertijd verwacht de overheid van de burger meer zelfredzaamheid en meer kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Ondertussen groeit de groep van kwetsbare mensen die van die regelingen en voorzieningen afhankelijk zijn. Zij zijn vaak aangewezen op een minimaal inkomen en zijn daarvoor bovendien afhankelijk van verschillende bronnen, met ieder hun eigen regels en voorwaarden. Sociaal raadslieden helpen deze burgers op een laagdrempelige manier met informatie, ondersteuning en gerichte adviezen. Hun werk is een onderdeel van het brede sociale werk, maar vraagt ook om specialistische sociaaljuridische kennis en vaardigheden.

Eric van der Burg
voorzitter LOSR

 

 

Activiteit

Congres Sociaal Raadsliedenwerk

29 januari
Locatie: NBC Nieuwegein
Tijd: 10:00 tot 17:30
Type: Congres

Graag nodigen wij u van harte uit voor het Landelijk Congres Sociaal Raadslieden
Economische groei voor iedereen?!

Op woensdag 29 januari 2020 van 9.30 tot 17.30 uur
Congrescentrum NBC te Nieuwegein

Ondanks de economische groei van de afgelopen jaren, kent Nederland nog steeds een groep mensen die structureel in armoede leeft. Dat zijn er zo’n 660.000 mensen (4.0%). Er is weliswaar een stabilisatie van het aantal aanvragen voor schuldhulpverlening, maar de problemen rondom schulden worden hardnekkiger. Sociaal raadslieden signaleren ook nog steeds veel mistanden rondom incassopraktijken en terugvorderingen door de overheid. Tegelijk zoekt de landelijke overheid naar vereenvoudiging van de financiële regelingen voor kwetsbare burgers en wil zij de toegang tot het rechtsstelsel dichter bij de burger brengen zodat een duurdere rechtsgang kan worden voorkomen. Kortom: genoeg reden om samen met zo’n 350 professionals en gastsprekers hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Deelname
Voor dit congres zijn punten te behalen voor het beroepsregister van het Registerplein.
Na inschrijving ontvangt u binnen enkele minuten een deelname ticket. Aanmelden voor dit congres, klik hier.

Kosten
Leden pluspakket SRW: 125 euro per ticket (één ticket gratis bij afname van 5 tickets per organisatie).
Niet-leden pluspakket SRW: 250 euro per ticket.

Annulering en kosten no show
Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd? In dat geval kunt u een collega opgeven om uw plek in te nemen. Lukt dat niet en annuleert u korter dan 1 week voor het congres, dan zijn wij genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Informatie
Voor vragen kunt u terecht bij Vivian van Gameren tel. 030 – 721 07 21, secretariaat@sociaalwerk.nl of Ernst Radius, radius@sociaalwerk.nl. In de bijlage de uitnodiging met het volledige programma en de beschrijving van de workshops.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten