Themaoverzicht

Sociaal raadsliedenwerk srw

Werkvelden sociaal werk

De samenleving wordt nog steeds complexer. Tegelijkertijd verwacht de overheid van de burger meer zelfredzaamheid en meer kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Ondertussen groeit de groep van kwetsbare mensen die van die regelingen en voorzieningen afhankelijk zijn. Zij zijn vaak aangewezen op een minimaal inkomen en zijn daarvoor bovendien afhankelijk van verschillende bronnen, met ieder hun eigen regels en voorwaarden. Sociaal raadslieden helpen deze burgers op een laagdrempelige manier met informatie, ondersteuning en gerichte adviezen. Hun werk is een onderdeel van het brede sociale werk, maar vraagt ook om specialistische sociaaljuridische kennis en vaardigheden.

Eric van der Burg
voorzitter LOSR

 

 

Activiteit

Congres Sociaal Raadsliedenwerk 30-1-2019

30 januari
Locatie: NBC Nieuwegein
Tijd: 09:30 tot 17:30
Type: Congres

Het kabinet Rutte III heeft vertrouwen in de toekomst. We zien verschillende initiatieven vanuit de overheid om de dienstverlening naar burgers te verbeteren en te vereenvoudigen. Denk aan de wijzigingen in het beslag – en executierecht en vereenvoudigen van de beslagvrije voet. Tegelijk zien we dat door nieuwe wet- en regelgeving het tegelijk ook weer ingewikkelder wordt voor de burger zijn of haar recht te halen. Door decentralisaties en digitalisering zien veel burgers door het bos de bomen niet meer. En ondanks de economische groei verkeren nog steeds veel Nederlands in armoede, hoe kan dat ? Het landelijk congres geeft dit jaar weer een blik op de sociaaljuridische werkelijkheid van inkomen, sociale zekerheid, schulden en de positie van sociaal raadslieden daarin. 

Deelname

Voor dit congres zijn punten te behalen voor het beroepsregister van het Registerplein.

Na inschrijving ontvangt u binnen enkele minuten een deelnamebevestiging, de factuur ontvangt u separaat per post. Aanmelden voor dit congres, klik hier.

Kosten

Leden pluspakket SRW: 110 euro (gratis deelname voor 5de persoon per organisatie)

Niet-leden pluspakket SRW: 230 euro

Annulering:

Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd? In dat geval kunt u een collega opgeven om uw plek in te nemen. Lukt dat niet en annuleert u korter dan 2 weken voor het congres, dan zijn wij genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Informatie

Voor vragen kunt u terecht bij Vivian van Gameren tel. 030 – 721 07 21, secretariaat@sociaalwerk.nl of Ernst Radius, radius@sociaalwerk.nl. In de bijlage staat het volledige programma met de workshops.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten