Themaoverzicht

Sociaal raadsliedenwerk srw

Werkvelden sociaal werk

De samenleving wordt nog steeds complexer. Tegelijkertijd verwacht de overheid van de burger meer zelfredzaamheid en meer kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Ondertussen groeit de groep van kwetsbare mensen die van die regelingen en voorzieningen afhankelijk zijn. Zij zijn vaak aangewezen op een minimaal inkomen en zijn daarvoor bovendien afhankelijk van verschillende bronnen, met ieder hun eigen regels en voorwaarden. Sociaal raadslieden helpen deze burgers op een laagdrempelige manier met informatie, ondersteuning en gerichte adviezen. Hun werk is een onderdeel van het brede sociale werk, maar vraagt ook om specialistische sociaaljuridische kennis en vaardigheden.

Eric van der Burg
voorzitter LOSR

 

 

Goede voorbeelden

Aantal hulpvragen bij Op Orde keldert in coronacrisis

In normale tijden biedt Op Orde wekelijks honderden mensen hulp bij hun financiele uitdagingen en problemen. In de coronacrisis is dit gezakt naar gemiddeld 25 mensen. 

Geplaatst door:
52

Financiele ondersteuning Klijnsma maakt landelijk meer nieuwe netwerken Armoede en Schulden mogelijk

Staatssecretaris Jetta Klijnsma benadrukt het belang van publiek-private samenwerking. Van 15 netwerken naar een landelijke dekking! Samen Sterk en verbinden met wat al goed gaat!

Geplaatst door:
2757

Stichting Binding: spil binnen sociaal werk in gemeente Wijk bij Duurstede

“Bij Stichting Binding streven we ernaar dat iedereen in de gemeente Wijk bij Duurstede in staat is om maximaal mee te doen.” Egbert Oppenhuizen, directeur Stichting Binding. Stichting...

Geplaatst door:
Janina van der Zande
2966

Het werk van Sociom in een animatie gegoten

Een animatiefilmpje waarin de sociaal raadslieden van Sociom (organisatie voor sociaal werk in het Land van Cuijk) het belang van hun werk presenteren. helder en duidelijk.

Geplaatst door:
Janina van der Zande
1885
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten