Themaoverzicht

Sociaal raadsliedenwerk (SRW)

Werkvelden Sociaal werk

De samenleving wordt nog steeds complexer. Tegelijkertijd verwacht de overheid van de burger meer zelfredzaamheid en meer kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Ondertussen groeit de groep van kwetsbare mensen die van die regelingen en voorzieningen afhankelijk zijn. Zij zijn vaak aangewezen op een minimaal inkomen en zijn daarvoor bovendien afhankelijk van verschillende bronnen, met ieder hun eigen regels en voorwaarden. Sociaal raadslieden helpen deze burgers op een laagdrempelige manier met informatie, ondersteuning en gerichte adviezen. Hun werk is een onderdeel van het brede sociale werk, maar vraagt ook om specialistische sociaaljuridische kennis en vaardigheden.

Jan Hamming
voorzitter LOSR

 

 

Blogoverzicht

Gevraagd: Staatssecretaris voor Volle Broodtrommels

Wat heeft het bestrijden van Armoede en administratieve vereenvoudiging te maken met volle broodtrommels en overheidsbeleid?

1508

Breek de lucht, raak de grens, open de tijd, vind de mens.

Loslaten en anders vasthouden! Niets menselijks is mij vreemd. Hoe we Moedige Mensen 1 hebben afgerond en doorgaan met Moedige Mensen 2.

1609

Out of the Skybox

Wat hebben Moedige Mensen, Euroborg, FC Groningen, Rabobank, "the Sky is the limit" en armoede en schulden met elkaar te maken?!

2747

Na de week van Armoede, het Uur van de Waarheid

Hoeveel armoede accepteren we met elkaar? Armoede is niet alleen geldgebrek. Armoede gaat ook over waardigheid, kwetsbaarheid, zelfvertrouwen en sociale ongelijkheid.

3157

Armoede is big business

Armoede heeft een stevige fundering nodig, niet alleen veel kiezelstenen, maar ook cement, want anders wordt het nooit beton.

3001

Het duel tussen het brein, schaarste en moed!

Omdat in dit land ruim 600.000 mensen in armoede leven en 421.000 kinderen in armoede opgroeien, en er dus potentieel kapitaal en geluk weglekt, werk ik aan het bestrijden van armoede en schulden.

3902

Armoede en Kerstgedachte

Armoede kent geen vakantie en gaat door tijdens de Feestdagen.

2731

Spoken bestaan niet

Spookjongeren in Nederland, voor veel jongeren geen troostende woorden en sprookjes, maar realiteit.

2833

Arme ouders, arme kinderen

Kinderen in Armoede , reactie op Column Rutger Bregman. Armoede uitroeien? Zonde energie en verspilling!

2456

Eropaf! Dat Werkt…

Helaas is het nog niet vanzelfsprekend dat woningstichtingen mensen met huurachterstanden aanmelden bij hulpverlenende instanties. Terwijl dat de samenleving toch veel oplevert.

2076
Functie(s): Senior Adviseur Armoede en Schulden
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Functie(s): Maatschappelijk Werker
Organisatie: AMW Midden-Limburg
Sociaal raadsliedenwerk (SRW)
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat doen we
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordPoll Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten