Themaoverzicht

Sociaal & Gezond

Hoofdthema's

Als mens iets betekenen voor anderen, in de maatschappij. Gezien worden, contacten hebben. Artsen weten het, sociaal professionals weten het. Sociaal maakt gezond. Sociaal werk levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, van zowel jong als oud.

Een sociaal netwerk, werk (betaald en onbetaald), een buurthuis runnen, dagbesteding, koken of sporten met buurtgenoten, de kerk, lotgenotencontact, al deze sociale activiteiten leveren een bijdrage aan gezondheid. Mensen zitten dan lekkerder in hun vel. Ook wanneer ze tegenslagen, een beperking of (chronische) ziekte hebben. En ze leven gezonder. Dit weten we. Branchevereniging Sociaal Werk Nederland wil deze kennis breed onder de aandacht brengen. 

Publicatie

Van Mens Tot Mens

Eenzaamheid speelt overal. Onder alle lagen van de bevolking, bij jong en oud. We komen het bij Humanitas dan ook in al onze thema’s tegen en zien in de praktijk de impact die het op mensen kan hebben. En toch zette Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau me onlangs aan het denken. Op een evenement dat ik bezocht, zette hij een aantal demografische ontwikkelingen uiteen waar iedereen stil van werd.  Aan de hand van harde cijfers liet hij ons zien wat er de komende jaren gaat gebeuren. De mantelzorgers van nu vergrijzen in rap tempo. De groep eronder is te klein om alle ouderen te kunnen steunen, waardoor de bestrijding van eenzaamheid zal moeten veranderen. Vrijwilligers zullen hierbij steeds belangrijker worden.

Details

Geplaatst op: 4 juli 2018
Geplaatst door:
Auteur: Humanitas
Trefwoorden: Eenzaamheid, mens mens
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten