Themaoverzicht

Sociaal & Gezond

Hoofdthema's

Als mens iets betekenen voor anderen, in de maatschappij. Gezien worden, contacten hebben. Artsen weten het, sociaal professionals weten het. Sociaal maakt gezond. Sociaal werk levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, van zowel jong als oud.

Een sociaal netwerk, werk (betaald en onbetaald), een buurthuis runnen, dagbesteding, koken of sporten met buurtgenoten, de kerk, lotgenotencontact, al deze sociale activiteiten leveren een bijdrage aan gezondheid. Mensen zitten dan lekkerder in hun vel. Ook wanneer ze tegenslagen, een beperking of (chronische) ziekte hebben. En ze leven gezonder. Dit weten we. Branchevereniging Sociaal Werk Nederland wil deze kennis breed onder de aandacht brengen. 

Nieuwsbericht

Posters VWS voor het bevorderen van een gezonde leefstijl

Op 20 juli 2020 geplaatst door

Om het belang van een gezonde levensstijl extra onder de aandacht te brengen heeft het ministerie van VWS een aantal tools ontwikkeld. Deze benadrukken dat een goede weerstand helpt om minder vatbaar te zijn voor het coronavirus. Met een goede weerstand word je immers minder snel ziek, en als je toch ziek wordt herstel je meestal sneller. 

De tools zijn bijvoorbeeld te gebruiken door leden van Sociaal Werk Nederland die werken met positieve gezondheid. Maar de posters zijn breed inzetbaar en bedoeld voor iedereen die het belang van een gezonde leefstijl, zeker in coronatijd, nog eens extra wil uitdragen naar doelgroepen/achterban. De posters zijn hieronder te downloaden. Op deze website posters zijn nog meer tools te vinden.

#alleensamenkrijgenwecoronaondercontrole

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten