Themaoverzicht

Sociaal & Gezond

Hoofdthema's

Als mens iets betekenen voor anderen, in de maatschappij. Gezien worden, contacten hebben. Artsen weten het, sociaal professionals weten het. Sociaal maakt gezond. Sociaal werk levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, van zowel jong als oud.

Een sociaal netwerk, werk (betaald en onbetaald), een buurthuis runnen, dagbesteding, koken of sporten met buurtgenoten, de kerk, lotgenotencontact, al deze sociale activiteiten leveren een bijdrage aan gezondheid. Mensen zitten dan lekkerder in hun vel. Ook wanneer ze tegenslagen, een beperking of (chronische) ziekte hebben. En ze leven gezonder. Dit weten we. Branchevereniging Sociaal Werk Nederland wil deze kennis breed onder de aandacht brengen. 

Nieuwsbericht

Online leersessie voor sociale professionals (26 mei)

Op 8 mei 2020 geplaatst door

Door de gevolgen van de maatregelen met betrekking tot het coronavirus, staan sociale professionals voor verschillende uitdagingen in hun werk. Movisie organiseert verschillende online leerbijeenkomsten. Het thema van deze bijeenkomst is 'Beroepsontwikkeling in coronatijden'.

Welke invloed heeft de coronacrisis op het sociaal werk? Hoe ontwikkelt het vak zich in deze tijden? In de online leersessie op 26 mei 2020 reflecteren we op de uitkomsten van de voorgaande sessies en kijken we naar de toekomst. Hoe ziet het cruciale beroep van de sociaal professional er dan uit?

Aanmelden kan hier
Trefwoorden: leersessie, movisie
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten