Themaoverzicht

Sociaal & Gezond

Hoofdthema's

Als mens iets betekenen voor anderen, in de maatschappij. Gezien worden, contacten hebben. Artsen weten het, sociaal professionals weten het. Sociaal maakt gezond. Sociaal werk levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, van zowel jong als oud.

Een sociaal netwerk, werk (betaald en onbetaald), een buurthuis runnen, dagbesteding, koken of sporten met buurtgenoten, de kerk, lotgenotencontact, al deze sociale activiteiten leveren een bijdrage aan gezondheid. Mensen zitten dan lekkerder in hun vel. Ook wanneer ze tegenslagen, een beperking of (chronische) ziekte hebben. En ze leven gezonder. Dit weten we. Branchevereniging Sociaal Werk Nederland wil deze kennis breed onder de aandacht brengen. 

Nieuwsbericht

Wie verzorgt er een workshop over eenzaamheid op de Voor de Jeugd Dag?

Op 19 maart 2020 geplaatst door

Op 2 november 2020 vindt in Amsterdam de Voor de Jeugd Dag plaats. Daarvoor zoeken wij nog jongerenwerkers die een workshop kunnen verzorgen over eenzaamheid.
Hoe houden jongerenwerkers jongeren erbij? Hoe voorkom je dat jongeren zich geïsoleerd voelen en ernstige gevoelens van eenzaamheid ontwikkelen?

We zien al dat jongerenwerk in met name Noord-Brabant intensief samenwerkt met het programma JOIN-US. We willen voor deze workshop nauw samenwerken met Movisie en een organisatie van jongerenwerk, en liefst ook met  jongeren zelf (van 16 tot 23 jaar).

Wil je hier graag een bijdrage aan leveren? Laat het ons weten en vertel in het kort wie jullie zijn, wat jullie doen en welke mensen bij de workshop betrokken kunnen worden. Dan doen wij samen met Movisie een aanvraag voor deelname. Graag je reactie vóór 1 april 2020.

Bron: Sociaal werk nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten