Themaoverzicht

Sociaal & Gezond

Hoofdthema's

Als mens iets betekenen voor anderen, in de maatschappij. Gezien worden, contacten hebben. Artsen weten het, sociaal professionals weten het. Sociaal maakt gezond. Sociaal werk levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, van zowel jong als oud.

Een sociaal netwerk, werk (betaald en onbetaald), een buurthuis runnen, dagbesteding, koken of sporten met buurtgenoten, de kerk, lotgenotencontact, al deze sociale activiteiten leveren een bijdrage aan gezondheid. Mensen zitten dan lekkerder in hun vel. Ook wanneer ze tegenslagen, een beperking of (chronische) ziekte hebben. En ze leven gezonder. Dit weten we. Branchevereniging Sociaal Werk Nederland wil deze kennis breed onder de aandacht brengen. 

Nieuwsbericht

Vrijwilligers gezocht voor hulp aan bewoners? gewoonmensen.nl heeft aanbod

Op 19 maart 2020 geplaatst door

Overal ontstaan vrijwilligersinitiatieven om mensen tijdens de coronacrisis thuis bij te staan. Een landelijk initiatief is gewoonmensen.nl waar mensen zich kunnen opgeven die gewoon willen helpen of die hulp nodig hebben. Een groep enthousiaste studenten is hier een kleine week geleden mee begonnen en inmiddels hebben ze al meer dan 36.000 aanmeldingen van mensen die willen helpen. Ze wonen verspreid over heel Nederland en zitten te popelen om iets te kunnen betekenen.

Ook voor (sociaal werk)organisaties die vrijwilligers zoeken
De site gewoonmensen.nl biedt ook voor lokale (sociaal werk)organisties die nu een tekort aan vrijwilligers hebben de mogelijkheid om een oproep te doen op vrijwilligers voor de hulp aan bewoners voor boodschappen, vervoer, klussen et cetera. Die organisaties kunnen onder aan de webpagina gewoonmensen.nl op "organisaties" klikken en daarna "om hulp vragen" kiezen. Deze vragen gaan via een google form direct naar de regiomanagers van gewoonmensen.nl zodat zij contact kunnen opnemen om te overleggen en vrijwilligers te koppelen.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten