Nieuwsbericht

1 tot en met 8 oktober: Week tegen eenzaamheid 2019

5 augustus 2019 | 1 minuut lezen

Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De Week tegen Eenzaamheid vraagt aandacht voor dit probleem met de oproep: ‘Kom erbij!’

Ontmoeting
Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Zo ontstaat een week vol activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen.

Elk jaar worden er honderden ontmoetingsactiviteiten georganiseerd door maatschappelijke organisaties, sociaal werk, zorginstellingen, lokale coalities tegen eenzaamheid maar ook bedrijven en actieve burgers.

Bestel het Kom erbij-pakket met unieke placemat, uitnodigingskaarten en meer
Organisatoren van een activiteit kunnen (kosteloos) een zogenaamd ‘Kom erbij-pakket’ bestellen met aankledings- en informatiematerialen. Het pakket bevat onder meer placemats met gesprekstarters, uitnodigingskaarten, een poster en eenzaamheid-signaleringskaarten.

Eén tegen eenzaamheid
Het Kom erbij-pakket wordt in kader van het programma Eén tegen eenzaamheid door het ministerie van VWS ter beschikking gesteld.

Meer informatie