Themaoverzicht

Sociaal & Gezond

Hoofdthema's

Als mens iets betekenen voor anderen, in de maatschappij. Gezien worden, contacten hebben. Artsen weten het, sociaal professionals weten het. Sociaal maakt gezond. Sociaal werk levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, van zowel jong als oud.

Een sociaal netwerk, werk (betaald en onbetaald), een buurthuis runnen, dagbesteding, koken of sporten met buurtgenoten, de kerk, lotgenotencontact, al deze sociale activiteiten leveren een bijdrage aan gezondheid. Mensen zitten dan lekkerder in hun vel. Ook wanneer ze tegenslagen, een beperking of (chronische) ziekte hebben. En ze leven gezonder. Dit weten we. Branchevereniging Sociaal Werk Nederland wil deze kennis breed onder de aandacht brengen. 

Activiteit

Jaarcongres Eenzaamheid

23 januari
Locatie: ReeHorst Ede
Tijd: 10:00 tot 17:00
Type: Congres

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Niet alleen ouderen, maar ook mensen op jongere leeftijd en beperkten ondervinden hier de negatieve gevolgen van. Tijdens het Jaarcongres Eenzaamheid leer je van eenzaamheidsexperts zoals prof. dr. Manu Keirse hoe je nu daadwerkelijk een verbetering in levensperspectief kan bieden aan mensen die te maken hebben met eenzaamheid.

Op de volgende vragen krijg je antwoord:

  • Hoe herken je onzichtbare eenzaamheid bij verschillende (leeftijds)groepen?
  • Welke praktische handvatten kun je gebruiken voor de aanpak van eenzaamheid?
  • Hoe kun je begeleiding en ondersteuning bieden bij eenzaamheid door rouw en verlies?

Ben jij er ook bij?
Op 23 januari ga je samen met collega’s uit het sociaal domein aan de slag met verschillende casussen en praktijkvoorbeelden. Ontdek hoe je eenzaamheid tijdig kunt signaleren en krijg handvatten om diverse doelgroepen uit hun isolement te halen. 

Maak deze maand nog gebruik van het vroegboektarief! Meld je nog voor 1 november dit jaar aan en mis de €50,- korting niet!

 

Trefwoorden: congres, eenzaamheid
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten