Activiteit

Workshopavond ‘samenwerken in de wijk’

25 jun
Dinsdag 25 juni 2019
17:00 tot 21:15
Evenement
Rob Janssen
2 minuten lezen

Op dinsdag 25 juni vindt de workshopavond ‘Samenwerken in de wijk’ plaats. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Taskforce De Juiste Zorg op de Juiste Plek van VWS.

 

Gedurende deze avond staat de samenwerking tussen eerstelijnszorg en het sociaal domein centraal. Steeds vaker hebben zorggebruikers meervoudige, complexe problemen. Problemen die niet alleen medisch van aard zijn, maar soms ook sociale ondersteuning behoeven. Samenwerking tussen verschillende professionals is daarom cruciaal. Zorgverleners kunnen elkaar versterken, waardoor zorggebruikers sneller de juiste zorg op de juiste plek ontvangen.

 

Voor wie is de avond bedoeld?

De workshopavond is bedoeld voor eerstelijnszorgaanbieders en het sociaal domein. Wilt u als huisarts, praktijkondersteuner of wijkverpleegkundige meer contact met sociale zorgverleners in uw wijk? Of bent u sociaal werker en wilt u op een efficiënte manier samenwerken met de huisartsenpraktijk bij u in de buurt? Dan bent u van harte welkom!

Omdat netwerken deze avond centraal staat, nodigen wij u uit om samen met een collega uit uw (toekomstige) netwerk te komen. Neem als huisarts bijvoorbeeld een sociaal werker mee, of vraag als wijkverpleegkundige of de beleidsadviseur van de gemeente meegaat.

 

Programma

17.00 – 18.00     Ontvangst met warme maaltijd

18.00 – 18.30     Plenair: het belang van samenwerken in de wijk

18.30 – 20.30    Workshops*

20.30 – 21.15     Plenaire afsluiting met aansluitend een borrel                  

 

*Tijdens interactieve workshops gaat u aan de slag met vragen als:

  • Hoe zorgen we ervoor dat we hetzelfde doel voor ogen hebben? Hoe krijgen we de gedeelde urgentie boven tafel?
  • Hoe vormen we een netwerk? Welke partijen moeten betrokken zijn en welke samenwerkingsvorm kiezen we?
  • Op welke manier werken we samen in een netwerk? Hoe houden we de gedeelde urgentie vast en zorgen we dat iedereen aangesloten blijft? Hoe gaan we om met tegenslagen?

 

De bijeenkomst vindt plaats in zorghotel Domstate (Beneluxlaan 928, 3526 KJ Utrecht).

 

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link. Let op! Voor elke beroepsgroep (huisartsenzorg, paramedie, wijkverpleging, sociaal werk en gemeenten) zijn maximaal 15 plekken beschikbaar.

 

Wij hopen u te verwelkomen op 25 juni!

Locatie

Beneluxlaan 928
3526 KJ Utrecht