Themaoverzicht

Sociaal & Gezond

Hoofdthema's

Als mens iets betekenen voor anderen, in de maatschappij. Gezien worden, contacten hebben. Artsen weten het, sociaal professionals weten het. Sociaal maakt gezond. Sociaal werk levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, van zowel jong als oud.

Een sociaal netwerk, werk (betaald en onbetaald), een buurthuis runnen, dagbesteding, koken of sporten met buurtgenoten, de kerk, lotgenotencontact, al deze sociale activiteiten leveren een bijdrage aan gezondheid. Mensen zitten dan lekkerder in hun vel. Ook wanneer ze tegenslagen, een beperking of (chronische) ziekte hebben. En ze leven gezonder. Dit weten we. Branchevereniging Sociaal Werk Nederland wil deze kennis breed onder de aandacht brengen. 

Activiteit

Dag van de Sociaal Werker 2019

13 maart
Locatie: Reehorst
Tijd: 09:00 tot 16:30
Type: Congres

Op de derde editie van de Dag van de Sociaal Werker staat het werk van sociale professionals centraal. Dit is de dag voor en door sociaal werkers. Met sterke inhoudelijke sprekers en experts uit de praktijk die allemaal preventie weer centraal willen stellen in het sociaal werk.  En met de verkiezing van de Sociaal Werker van het Jaar 2019.

Wanneer?
Woensdag 13 maart 2019

Waar?
Reehorst Ede

Voor wie?
Deze dag is in eerste instantie bedoeld voor sociaal werkers. Daarnaast is iedereen welkom die werkzaam is bij gemeenten, zorginstellingen en welzijnsorganisaties en zich bezighoudt met sociaal werk.

Wat kun je deze dag verwachten?
Een dag met sterke inhoudelijke sprekers en collega sociaal werkers waarin we terug gaan naar de basis van sociaal werk: preventie. Met voor innovatie voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Lees meer over het programma en hoe je je kunt aanmelden...

Trefwoorden: 2019, Dag, Sociaal Werker, Verkiezing
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten