Themaoverzicht

Sociaal & Gezond

Hoofdthema's

Als mens iets betekenen voor anderen, in de maatschappij. Gezien worden, contacten hebben. Artsen weten het, sociaal professionals weten het. Sociaal maakt gezond. Sociaal werk levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, van zowel jong als oud.

Een sociaal netwerk, werk (betaald en onbetaald), een buurthuis runnen, dagbesteding, koken of sporten met buurtgenoten, de kerk, lotgenotencontact, al deze sociale activiteiten leveren een bijdrage aan gezondheid. Mensen zitten dan lekkerder in hun vel. Ook wanneer ze tegenslagen, een beperking of (chronische) ziekte hebben. En ze leven gezonder. Dit weten we. Branchevereniging Sociaal Werk Nederland wil deze kennis breed onder de aandacht brengen. 

14 januari 2019

Nieuwe brochures over Vluchtelingenkinderen in de kinderopvang

Voor iedereen die in kinderopvang of elders te maken heeft met vluchtelingenkinderen en hun ouders. Achtergrondinformatie, praktische voorbeelden en tips.

1017
4 januari 2019

Volwasseneneducatie Erasmus+ | meer budget, meer mogelijkheden

Voor het stimuleren van Europese mobiliteit en samenwerking van professionals in de volwasseneneducatie stelt Erasmus+ subsidie beschikbaar.

68
20 december 2018

Sociaal Werk Nederland wenst u een fonkelend 2019!

Een fonkelend 2019 Sociaal Werk Nederland kijkt met plezier terug op onze samenwerking in 2018. Samen met u bouwen we in 2019 graag verder aan een sterke sociale basis in buurten en wijken...

248

Van Mens Tot Mens

Magazine van vereniging Humanitas, uitgave juli 2018

Een regionaal expertiseteam voor het vroeg herkennen van problemen bij jonge kinderen

Het voorkomt problemen. Factsheet voor gemeenten. Rol sociaal, lokaal?

Naar een nieuw sociaal contract

'Het is tijd voor een nieuw sociaal contract,' dat betoogde SCP-directeur in zijn betoog tijdens de bijeenkomst waarop de elf nieuwe Gouden Gemeenten werden gepresenteerd.

De stand van de Transformatie

In het sociale domein heeft iedereen heeft het over transformeren. Maar wat is dat eigenlijk? Hoe ver zijn we er mee en wat is er nog te doen? Een locale schets.

Redactie van dit thema

Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Functie: --
Organisatie: Kwadraad
Functie: Directeur/bestuurder
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten