Themaoverzicht

Sociaal & Gezond

Actuele thema's Sociaal werk

Als mens iets betekenen voor anderen, in de maatschappij. Gezien worden, contacten hebben. Artsen weten het, sociaal professionals weten het. Sociaal maakt gezond. Sociaal werk levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, van zowel jong als oud.

Een sociaal netwerk, werk (betaald en onbetaald), een buurthuis runnen, dagbesteding, koken of sporten met buurtgenoten, de kerk, lotgenotencontact, al deze sociale activiteiten leveren een bijdrage aan gezondheid. Mensen zitten dan lekkerder in hun vel. Ook wanneer ze tegenslagen, een beperking of (chronische) ziekte hebben. En ze leven gezonder. Dit weten we. Branchevereniging Sociaal Werk Nederland wil deze kennis breed onder de aandacht brengen. 

Onlangs toegevoegd
 • Naar een nieuw sociaal contract

  'Het is tijd voor een nieuw sociaal contract,' dat betoogde SCP-directeur in zijn betoog tijdens de bijeenkomst waarop de elf nieuwe Gouden Gemeenten werden gepresenteerd.

 • De stand van de Transformatie

  In het sociale domein heeft iedereen heeft het over transformeren. Maar wat is dat eigenlijk? Hoe ver zijn we er mee en wat is er nog te doen? Een locale schets.

 • Mantelzorg in sociaal werk

  Ruim 1 op de 4 werknemers in Sociaal Werk is mantelzorger. Deze werkzaamheden zijn niet altijd prettig te combineren met een baan. Op deze website vindt u informatie en tips om als werkgever en...

 • Zorgwetten maken participatie onmogelijk 

  Mensen met een beperking en chronische ziekte willen meedoen in de samenleving  en hun leven zoveel mogelijk zelf vormgeven. Ze worden daarbij echter vaak gehinderd door obstakels die te maken...

Op de agenda
Er zijn geen activiteiten om weer te geven.

Laatste blog

It's OK that I'm not OK

Ernst Radius

Redactie van dit thema

Functie(s): --
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Functie(s): Senior beleidsmedewerker
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Sociaal & Gezond
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat doen we
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordPoll Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten