Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Hoofdthema's

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Publicatie

Verkiezingsnieuwsbrief nummer 8

In sommige gemeenten zijn de onderhandelingen rond de vorming van een nieuwe colleges van b&w al afgerond. In de meeste gemeente zijn ze echter nog in volle gang en kan het nog wel een maand duren voordat er witte rook uit de schoorsteen komt.

In deze nieuwsbrief:

Naar verwachting zitten er eind mei globaal tussen de 500 en 700 nieuwe wethouders. Daarnaast is er een groep wethouders die aanblijft, maar wel een nieuwe portefeuille krijgt. Per saldo zullen tussen de 600 en 800 wethouders zich moeten inwerken.
Een flink deel hiervan moet zich inwerken in de portefeuille Welzijn, Zorg en/of Werk & Inkomen. In dit nummer gaan wij in op de rol die maatschappelijke organisaties kunnen spelen bij het inwerken van wethouders. Volledigheidshalve: in de gemeente die in een herindelingstraject zitten zijn geen verkiezingen geweest.

En verder:

  • Overdrachtsdossier 
  • Wie wordt de nieuwe wethouder?
  • To do list
  • Contact met de media

Details

Geplaatst op: 1 mei 2014
Geplaatst door:
Monique Kaasjager
Auteur: Overheidsexperts, MOgroep
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten