Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Hoofdthema's

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Publicatie

Verkiezingsnieuwsbrief nummer 7

In veel gemeenten is vorige week afscheid genomen van de oude gemeenteraad en zijn de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Terwijl veel lijsttrekkers aan het onderhandelen zijn over de vorming van nieuwe colleges van b&w, gaan de nieuwe raadsleden zich inwerken. Deze nieuwsbrief gaat over de mogelijkheden die uw organisatie komende maanden heeft om bij te dragen aan het inwerken van nieuwe raadsleden.

In deze nieuwsbrief:

Zoek contact met de griffie; Goede voorbeelden: Radius LVC en Radius Leiden; Invulling van een kennismakingsbijeenkomst; Werkbezoek rond de zomer; Relatie opbouwen.

En de

To-do-list

Voor de komende weken kunt u de volgende aandachtspunten in uw agenda zetten:

  • Zoek contact met de griffie van de raad om aan te bieden dat u beschikbaar bent om een rol te spelen in het inwerkprogramma van de raad.
  • Analyseer de programma's van de partijen die in de gemeenteraad zitten. Inventariseer de punten die voor uw organisatie van groot belang zijn.  En bekijk ook welke punten  ontbreken.  Zo'n analyse kunt u in elk geval elk jaar in het voorjaar bij het opstellen van de perspectiefnota uit de kast halen om de partijen te beïnvloeden bepaalde punten onder de aandacht bij het college van b&w te brengen.
  • Stel een draaiboek 'Politieke en Bestuurlijke contacten 2014' op. Hierin zet u onder elkaar wie u komend half jaar wilt informeren en waarover u wilt spreken. Als u op de begroting 2015 invloed wilt uitoefenen, is het van belang dat u nu al verbinding gaat zoeken met de fracties in de gemeenteraad. 

Details

Geplaatst op: 15 april 2014
Geplaatst door:
Monique Kaasjager
Auteur: Overheidsexperts, MOgroep
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten