Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Hoofdthema's

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Publicatie

Verkiezingen 2012: positionpaper Kinderopvang, MOgroep, POraad

De MOgroep, POraad en Brancheorgansiatie Kinderopvang hebben een positionpaper opgesteld ten behoeve van de partijprogramma's van de politieke partijen en de verkiezingen op 12 septemer 2012.

Het sociaal kapitaal, het cultureel kapitaal, ‘the work force’ voor de 21e eeuw zit nu op de kinderopvang, de peuterspeelzaal, op school en op de buitenschoolse opvang. Wie Nederland een 21e eeuw toewenst waar welzijn en welbevinden, democratisch burgerschap en economische voorspoed de wezenskenmerken zijn, zal nu in zijn kinderen moeten investeren.

  • De maatschappij vraagt het.
  • De wetenschap bevestigt het.
  • Het kind heeft er recht op.

Lees verder in de bijlage.

Details

Geplaatst op: 22 mei 2012
Geplaatst door:
Auteur: MOGroep, POraad, Brancheorganisatie Kinderopvang
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten