Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Hoofdthema's

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Publicatie

MOgroep brief aan informateur Opstelten, augustus 2010

Oproep informateur: bezuinig sociaal, mèt welzijn!
12 augustus 2010 - MOgroep W&MD voorziet sinds de start van de huidige kabinetsformatie elke informateur en formateur van advies. Na Paars-Plus beveelt MOgroep W&MD informateur en fractievoorzitters (VVD, CDA en PVV) verschillende voorstellen aan om in het regeerakkoord op te nemen. Deze staan onder meer in een brief aan de informateur.

Details

Geplaatst op: 27 oktober 2011
Geplaatst door:
Auteur: MOgroep
Trefwoorden: belangenbehartiging, lobby
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten