Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Hoofdthema's

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Publicaties

 

Gedwongen toewijzing AMHK aan jeugdzorg?

Door tijdsdruk worden gemeenten gedwongen voor de bureaus jeugdzorg te kiezen bij uitvoering AMHK.

-
3418

Nieuwsbrief Signaleringscommissie nummer 18

De nieuwsbrief van de Signaleringscommissie nummer 18 is uit.

-
2669

Pamflet: Wachtwoord Preventie

Transitieboodschap van de branche Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening over decentralisaties, bezuinigingen en veranderingen in het lokale Sociaal Domein.

-
917

Sociaal raadslieden voorkomen gang naar advocatuur

Een delegatie van het Ministerie van Veiligheid & Justitie bezocht maandag 4 februari 2013 het Bureau Sociaalraadslieden in Zeist. Het onderwerp van gesprek was: hoe dring je de...

-
2670
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten