Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Hoofdthema's

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Nieuwsbericht

Begrotingsbehandelingen - Deze brieven stuurde Sociaal Werk Nederland naar ministeries

Op 13 november 2020 geplaatst door

In de bijlagen vindt u de brieven die verstuurd zijn naar de diverse ministers en Kamercommissies.

Daarnaast heeft Sociaal Werk Nederland met onder meer BOinK, BK, BMK, VNG, PO-Raad en Regiegroep Kindcentra 2020 op 4 november de Pleitnotitie Toegangsrecht aangeboden aan Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER.
Ook hebben we met de Armoedecoalitie inbreng geleverd rond bestaanszekerheid en armoede, en de  begrotingsbehandeling van SZW. 

Bron: Sociaal Werk Nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten