Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Hoofdthema's

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Nieuwsbericht

Verkiezing Sociaal Werker 2020: kandidaten voordragen kan t/m 14 februari

Op 21 januari 2020 geplaatst door

De aanmeldperiode voor de opvolger van Norbert Wijnhofen loopt ten einde. Kandidaten voordragen kan nog tot en met 14 februari; in maart worden de genomineerden bekendgemaakt. Nog geen kandidaat ingediend? Doe dat hier.

Met de verkiezing van de Sociaal Werker van het Jaar onderstrepen we het belang van sociaal werk voor de samenleving. Maar ook de waarde van goed toegeruste professionals: sociaal werk is een vak. Niet alleen de winnaar, maar ook de genomineerden voor de titel Sociaal Werker 2020 zijn een jaar lang ambassadeur voor het sociaal werk.

In de jury zitten onder anderen de Sociaal Werker van het Jaar 2019 Norbert Wijnhofen, Jan Willem Bruins (BPSW), Peter de Visser (Incluzio en Zorgmanager 2019). Lex Staal (directeur Sociaal Werk Nederland) is de  juryvoorzitter.

Tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk: Tijd voor de Toekomst is de eindronde en wordt de winnaar gekozen, mede door de congresgangers. De aanmelding voor het congres is geopend en aanmelden met vroegboekkorting kan t/m 31 maart.

Trefwoorden: 2020, sociaal werker jaar
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten