Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Hoofdthema's

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Nieuwsbericht

Jet Bussemaker nieuwe voorzitter RVS

Op 9 april 2019 geplaatst door

Prof. dr. Jet Bussemaker wordt de nieuwe voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Haar benoeming gaat in op 1 juni 2019. Bussemaker volgt prof. dr. Pauline Meurs op die sinds 2014 voorzitter is van de RVS. Meurs zal haar wetenschappelijke werk aan de Erasmus Universiteit voortzetten. 

Bussemaker is sinds 1 juli 2018 werkzaam als hoogleraar met de leeropdracht ‘Wetenschap, beleid en maatschappelijke impact, in het bijzonder in de zorg’ aan het Leids Universitair Medisch Centrum en de faculteit Governance and Global Affairs van de Leidse Universiteit.

Daarvoor was zij minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en rector van de Hogeschool van Amsterdam. Bussemaker was tevens kroonlid van de SER. In het vierde kabinet Balkenende was Bussemaker staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Eerdere functies van Bussemaker waren onder meer Kamerlid voor de PvdA, universitair docent aan de Vrije Universiteit en voorzitter van de MOgroep Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening, zoals Sociaal Werk Nederland toen heette.

Bussemaker geeft aan verheugd te zijn met de benoeming: “Het voorzitterschap van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving biedt een uitgelezen kans om samen met de andere raadsleden te werken aan onderbouwde en gedragen adviezen over de toekomst van zorg en samenleving. Er liggen veel uitdagingen; ik hoop met kennis en ervaring bij te dragen aan mogelijke antwoorden”.

Bron: Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten