Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Hoofdthema's

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Nieuwsbericht

Sociaal werk op de kaart bij uw nieuwe gemeentebestuur

Op 26 maart 2018 geplaatst door

De kiezer heeft gesproken, het woord is nu aan de onderhandelaars. Zij staan in veel gemeenten voor de lastige taak om coalities te smeden op basis van deels conflicterende standpunten. En sinds de decentralisaties in het sociaal domein is die taak er alleen maar ingewikkelder op geworden.

Daarom hebben brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland en kennisinstituut Movisie het initiatief genomen voor een College Tour: zij komen graag naar uw gemeente toe voor een goed gesprek over dilemma’s, knelpunten en effectieve aanpakken in het sociaal domein.

Dit ongewone aanbod stuurden Sociaal Werk Nederland en Movisie onlangs aan alle gemeenten in Nederland. Onderhandelaars kunnen Yvonne van Mierlo (directeur Movisie) en Lex Staal (directeur Sociaal Werk Nederland) uitnodigen voor een intensieve sessie om onderhandelaars bij te praten over de ontwikkelingen in het sociaal domein. Yvonne en Lex zetten ook uiteen hoe sociaal werk en gemeenten samen kunnen werken aan een stevige sociale basis. Dat laten ze onder meer zien aan de hand van de ervaringen binnen de 20 Gouden Gemeenten en de Wat-werkt-dossiers van Movisie.

Voor sociaalwerkorganisaties zelf is er ook nog een schone taak weggelegd, stelt adviseur Marcel Mathijssen van Sociaal Werk Nederland. ‘Wij hebben nu die brief verstuurd, maar het kan natuurlijk geen kwaad als u zelf in de gaten houden wie in hun gemeenten de informateurs zijn en welke onderhandelaars aan tafel zitten. Dan kunt u hen ook wijzen op dit unieke aanbod van Movisie en Sociaal Werk Nederland.”

Doe mee aan dit initiatief om sociaal werk in beeld te krijgen bij uw nieuwe gemeentebestuur! 

Meer tips voor uw gemeentelijke lobby: zie de pagina gemeenteraadsverkiezingen.

Bron: Sociaal Werk Nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten