Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Actuele thema's Sociaal werk

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Nieuwsbericht

Meld je aan voor de workshops Lokale Lobby

Op 12 september 2017 geplaatst door

21 maart 2018 staat vast al roodomrand in uw agenda. Die dag zijn immers de gemeenteraadsverkiezingen, waarbij er voor het sociaal werk enorm veel op het spel staat.

Gemeenten stellen zich ambitieuze maatschappelijke doelen, maar leggen gelijktijdig een zwaar accent op kostenbeheersing. Dat gaat niet altijd goed samen. Er ligt een taak voor sociaalwerkorganisaties om gemeenten te overtuigen van de sense of urgency van een sterke sociale basis, waarbij de kosten voor de baat gaan. Investeren in sociaal werk betekent investeren in de kwaliteit van de lokale samenleving, in meedoen aan de maatschappij, in het verkleinen van de kloof en het tegengaan van polarisatie.

Dus is het cruciaal dat kandidaten van de politieke partijen die in maart 2018 meedoen aan de verkiezingen weten wat er speelt in de buurten en wijken en wat er mogelijk is in hun gemeente. Ze moeten ervan doordrongen raken dat sociaal werk een kwaliteitsimpuls aan de lokale gemeenschap geeft.

Nu is het moment!
Op dit moment leggen de meeste partijen de laatste hand aan hun partijprogramma. Daarna beginnen ze met de voorbereiding van hun verkiezingscampagne. Dat is voor sociaalwerkorganisaties hét moment in gesprek te gaan met de lijsttrekkers en andere kandidaten. U kunt bespreken welke resultaten het beleid van de afgelopen vier jaar wel en niet heeft opgeleverd. Maar ook kunt u prioriteiten aangeven voor de periode 2018-2022. Hoe u dat kunt aanpakken? Daarbij helpen wij u graag!

Regiobijeenkomsten
Sociaal Werk Nederland organiseert daarom twee regiobijeenkomsten over het voorbereiden en uitvoeren van uw lobby. De eerste workshop is op woensdag 25 oktober 2017 van 9.30 uur tot 13.00 uur in Utrecht bij Sociaal Werk Nederland, de tweede is op donderdag 26 oktober 2017 van 13.00 tot 16.30 uur in Eindhoven in wijkcentrum Blixems. De workshops worden geleid door Wim Carabain, een zeer ervaren belangenbehartiger in de sociale sector.

Informatie en aanmelden bijeenkomst Utrecht
Informatie en aanmelden bijeenkomst Eindhoven

Sociaal Werk Nederland organiseert deze workshops alleen voor leden. De kosten per deelnemer zijn 100 euro.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Functie: Community manager
Politiek & Lobby
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Thema's Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten