Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Hoofdthema's

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Nieuwsbericht

Brief Nationaal preventie-akkoord t.b.v. een gezond leven naar informateur Zalm

Op 7 september 2017 geplaatst door
Janina van der Zande

Sociaal Werk Nederland-brief naar informateur Zalm: Nationaal preventie-akkoord, gezond leven.

Waarom deze brief
Ook in Nederland is er sprake van fysieke en mentale ziekten door een ongezonde leefstijl. Dit leidt tot een intensiever beroep op de gezondheidszorg en geeft minder mogelijkheden voor mensen om te kunnen participeren in de samenleving. Preventie kan veel meer aandacht krijgen. Dit vraagt om een extra en gezamenlijke inspanning van veel partijen. Ons voorstel is te komen tot een “nationaal preventie-akkoord” met bedrijfsleven en sociale partners, gezondheidszorg en sociaal werk, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties, onderwijsinstellingen, gemeenten, maatschappelijke organisaties en de wetenschap.

De partijen die voor dit akkoord de handen ineen hebben geslagen zijn VNO-NCW, MKB-Nederland, Patiëntenfederatie NL, Agenda voor de Zorg, Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie, Nationale Winkelraad MKB Nederland en Sociaal Werk Nederland.

 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten