Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Actuele thema's Sociaal werk

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Nieuwsbericht

Voor landelijke politieke partijen: input voor gemeenteraadsverkiezingen

Op 9 mei 2017 geplaatst door

De kabinetsformatie is nog in volle gang, maar de landelijke politieke partijen maken zich natuurlijk al op voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. 

De landelijke politieke partijen gaan hun lokale afdelingen adviseren waar zij op in moeten zetten richting de gemeenteraadsverkiezingen. De recente veranderingen in het sociale domein worden bij die verkiezingen ongetwijfeld een urgent onderwerp voor kiezers en politici.

Sociaal Werk Nederland helpt een handje, met input en inspiratie voor de handreikingen ‘gemeenteprogram’. Hiermee kunnen de landelijke politieke partijen hun partijafdelingen helpen aan een basis voor hun lokale verkiezingsprogramma’s. 

Sociaalwerkorganisaties kunnen deze teksten ook gebruiken om lokaal met hun eigen politieke partners het gesprek over de actuele lokale maatschappelijk vraagstukken aan te gaan. En de politiek te helpen in het zoeken naar de juiste aanpak en oplossingen. 

Het komende jaar zal Sociaal Werk Nederland hiertoe diverse activiteiten en meer materiaal ontwikkelen.
Zie ook de website Huiselijk Geweld van VWS.

Bron: sociaal werk nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie: --
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Politiek & Lobby
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordOnze ESF-subsidiePrivacy Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten