Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Hoofdthema's

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Goede voorbeelden

Financiele ondersteuning Klijnsma maakt landelijk meer nieuwe netwerken Armoede en Schulden mogelijk

Staatssecretaris Jetta Klijnsma benadrukt het belang van publiek-private samenwerking. Van 15 netwerken naar een landelijke dekking! Samen Sterk en verbinden met wat al goed gaat!

Geplaatst door:
2757

Welzijn in het hart van het sociale domein

De Schoor biedt het college van B&W van Almere een pamflet aan met als titel 'Welzijn in het hart van het sociale domein'. Hierin licht de De Schoor zijn bijdrage aan presentie, preventie,...

Geplaatst door:
Florentius Kist
1139

Handjehelpen schenkt aandacht

Onder het motto 'Hoe belangrijk vindt u de zorgvrijwilliger in uw gemeente?' is Handjehelpen in gesprek met de fracties van 16 Utrechtse gemeenten.

Geplaatst door:
Florentius Kist
837

Peuterspeelzaalwerk nodigt gemeenteraad uit voor werkbezoek

De Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Nieuwkoop (SPN) heeft goede contacten met de ambtenaren, de gemeenteraad en de wethouder. Toch is er een stevig verschil van mening met de gemeente....

Geplaatst door:
Florentius Kist
712
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten